Створення універсальної платформи для ОТГ, ОСББ - Воловецький, Єгор Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є створення цифрового рішення для підвищення ефективності управління житловою інфраструктурою, забезпечення безпеки та покращення комунікації між мешканцями та адміністрацією. Для реалізації платформи використано сучасні технології: Java Spring Boot (бекенд), React.js (фронтенд), PostgreSQL (база даних), FFmpeg (обробка відеопотоків) та WebSocket (чат у реальному часі). Результатом роботи є функціональна платформа, яка поєднує модулі відеоспостереження, чату та адміністрування. Наукова новизна полягає в інтеграції цих функцій у єдиний інтерфейс, адаптований під потреби українських ОТГ та ОСББ. Рекомендовано використовувати розробку для автоматизації управління житловою інфраструктурою, підвищення прозорості процесів та покращення комунікації між користувачами.

The aim of the work is to create a digital solution to improve the efficiency of housing infrastructure management, ensure security, and enhance communication between residents and administrators. Modern technologies were used for implementation: Java Spring Boot (backend), React.js (frontend), PostgreSQL (database), FFmpeg (video stream processing), and WebSocket (real-time chat). The result is a functional platform combining video surveillance, chat, and administration modules. The scientific novelty lies in the integration of these functions into a single interface tailored to the needs of Ukrainian ОТГ and ОСББ. The platform is recommended for automating housing management, increasing process transparency, and improving user communication.
Керівник: Рало Олександр Миколайович, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; ОТГ; ОСББ; відеоспостереження; чат; управління; безпека; інтеграція; video surveillance; chat; management; SPRING BOOT; REACT; FFMPEG; WEB SOCKET; security; integration