Шляхи забезпечення конкурентоспроможності підприємства - Крамська, Єлизавета Андріївна; Kramska, Y. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Узагальнено сутність поняття конкурентоспроможність підприємства. Визначено ключові фактори, конкурентоспроможність підприємства; що впливають на систематизовано підходи до оцінки конкурентоспроможності підприємства. Охарактеризовано конкурентне середовище функціонування ТОВ «Сільпо-Фуд». Визначено конкурентні позиції підприємства ТОВ «Сільпо-Фуд» на основі оцінки ефективності маркетингу та фінансово-економічної діяльності; здійснено експертну оцінку конкурентоспроможності ТОВ «СільпоФуд» порівняно з підприємствами-конкурентами. Запропоновано шляхи забезпечення конкурентоспроможності підприємства ТОВ «Сільпо-Фуд».

The concept of enterprise competitiveness has been generalized. The key factors influencing enterprise competitiveness have been identified. Approaches to assessing enterprise competitiveness have been systematized. The competitive environment of LLC "Silpo-Food" has been characterized. The competitive position of LLC "Silpo-Food" has been determined based on the evaluation of its marketing efficiency and financial-economic performance. An expert assessment of the competitiveness of LLC "Silpo-Food" in comparison with competing enterprises has been conducted. Ways to ensure the competitiveness of LLC "Silpo-Food" have been proposed.
Ways to Ensure Enterprise Competitiveness
Керівник: Пустовгар Світлана Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; розробка шляхів забезпечення конкурентоспроможності; конкурентоспроможність підприємства; аналіз конкурентоспроможності; конкурентні позиції підприємства ТОВ «Сільпо-Фуд»; developing ways to ensure competitiveness; competitiveness of the enterprise; competitiveness analysis; competitive positions of Silpo Food LLC