Удосконалення територіальної організації влади в Україні - Давидов, Данило Сергійович; Davydov, Danylo Serhiiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти територіальної організації влади в Україні. Проаналізовано поняття та систему місцевого самоврядування, основні теорії, моделі та принципи функціонування органів влади на регіональному рівні. Висвітлено сучасний стан системи територіальної організації влади, її законодавчі, фінансові та матеріальні основи, а також актуальні проблеми вдосконалення управлінських процесів. Запропоновано напрями та шляхи підвищення ефективності територіальної організації влади в Україні, що сприяють зміцненню місцевого самоврядування та підвищенню якості управління на регіональному рівні.
Improvement of the territorial organization of government in Ukraine
Науковий керівник: Конотопцев Олег Сергійович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; територіальна організація влади; моделі влади; теорії місцевого самоврядування; повноваження органів влади; ДПУА-23