Якою мовою говорить журналістика? - Михайлин, І.Л. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
Мова існує в часі, проходячи певні щаблі розвитку. Журналістика розглядається як тип мови, який заперечує мову як логос, мову як нарацію, мову як сказання. Предметом журналістики як мови є повсякденна сучасність. Мова журналістика - це інформаційне, описове, сповіщувальне, дискурсивне, повсякденне, універсальне, інноваційне мовлення.
Михайлин Ігор Леонідович, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: соціальні комунікації; журналістика; мова; дискурс; логос; сказання