Територіальний розподіл туристсько-рекреаційних ресурсів Херсонської області (на основі кластерного аналізу) - Василевська, Я.В. (My University, 2014)
В статті наведені основні методичні положення виконання кластер-аналізу, обґрунтовано його застосування для виявлення диференціації територіального розподілу туристсько-рекреаційних ресурсів. Проведено групування за даними п’ятирічного періоду, визначено особливості групування територіальних одиниць області. Проаналізовано особливості територіального розподілу туристсько-рекреаційних ресурсів Херсонської області на основі проведеного кластер-аналізу.
Збірник наукових праць «Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна: Геологія – Географія – Екологія». – Випуск № 1084. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013. – 278 с.
Keywords: туризм; рекреація; туристсько-рекреаційні ресурси; кластерний аналіз