Підготовка науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації як умова ефективного розвитку людського капіталу - Таможська, Ірина Володимирівна (Полтава : Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, 2021)
У Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 р. визначено такі основні напрями реформування освітньої сфери в умовах інноваційного сталого розвитку суспільства: підвищення якості, доступності та конкурентоспроможності освіти, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір, модернізація мережі навчальних закладів щодо більш ефективного використання їх матеріальнотехнічних, кадрових, фінансових, управлінських ресурсів, пошук альтернативних моделей організації навчання, що в підсумку сприятиме «переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян».
Keywords: SOCIAL SCIENCES; HUMANITIES and RELIGION; капітал; людина; освіта України; Національне агентство якості освіти; професійно-педагогічна діяльність викладача; викладач; підготовка фахівця