Психологічні чинники мотивації досягнення у студентів-психологів - Галандаров, Абдиресул (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об'єктом дослідження є мотивація досягнення у студентів-психологів. Предметом дослідження є психологічні чинники мотивації досягнення, які впливають на навчальну активність та професійну реалізацію студентів. Метою дослідження є виявлення основних психологічних чинників мотивації досягнення у студентів-психологів і визначення їх впливу на процес навчання та професійну діяльність. Завдання дослідження: 1. Проаналізувати теоретичні аспекти мотивації досягнення в контексті психології освіти. 2. Виявити психологічні чинники, що впливають на мотивацію досягнення у студентів-психологів. 3. Провести емпіричне дослідження рівня мотивації досягнення у студентів-психологів. 4. Розробити рекомендації щодо підвищення мотивації досягнення серед студентів-психологів.

The object of the study is achievement motivation in psychology students. The subject of the study is the psychological factors of achievement motivation that affect the learning activity and professional realization of students. The purpose of the study is to identify the main psychological factors of achievement motivation in psychology students and determine their impact on the learning process and professional activity. Objectives of the study: 1. To analyze the theoretical aspects of achievement motivation in the context of educational psychology. 2. To identify psychological factors that influence the achievement motivation of psychology students. 3. To conduct an empirical study of the level of achievement motivation in psychology students. 4. To develop recommendations for increasing achievement motivation among psychology students.
Керівник: Хомуленко Борис Владиславович, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; студентство; професійна реалізація; мотивація; навчання; students; professional realization; motivation; training