Комедія М.Л. Кропивницького «Нашествіє варварів» : pro et contra - Полякова, Юліана Юріївна (My University, 2020)
Стаття присвячена аналізу комедії М. Л. Кропивницького «Нашествіє варварів». Комедія розглядається у світлі розвитку українського та єврейського театрів на теренах Російської імперії на початку ХХ ст. Автор доходить висновку, що Кропивницький об‘єктивно відобразив не тільки діяльність графоманів та ділків від мистецтва, але й ставлення українських театральних діячів до євреїв.
Keywords: український театр; єврейський театр; драматургія; Кропивницький Марко Лукич (1840-1910); національне питання; театральна критика