Дослідження методів забезпечення конфіденційності інформації, яка отримується та зберігається в системі відеоспостереження - Левченко, Д. О. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Результати роботи та їх новизна - аналіз потенційних загроз та вразливостей системи відеоспостереження вказує на необхідність застосування комплексних заходів забезпечення безпеки, включаючи використання сучасних алгоритмів шифрування, контролю доступу та аудиту дій користувачів. Рекомендації щодо використання результатів роботи: a) При проектуванні та встановленні систем відеоспостереження, необхідно передбачати та застосовувати ефективні методи забезпечення конфіденційності, такі як шифрування, маскування, анонімізація та обмеження доступу до інформації. b) Необхідно регулярно проводити аудит систем відеоспостереження та оцінювати їх безпеку, щоб вчасно виявляти та усувати вразливості, а також покращувати захист даних. c) При зберіганні та обробці даних, отриманих в системі відеоспостереження, необхідно дотримуватись вимог законодавства щодо захисту персональних даних, зокрема, даних, які містяться на відеозаписах. Значущість роботи та висновки - результати дослідження методів забезпечення конфіденційності інформації, яка отримується та зберігається в системі відеоспостереження, є дуже важливими в контексті захисту особистих даних та приватності користувачів систем відеоспостереження. Зокрема, було досліджено різні методи захисту інформації, такі як шифрування, маскування, анонімізація та обмеження доступу до інформації, та оцінено їх ефективність в контексті захисту конфіденційності даних. Було встановлено, що використання цих методів може значно покращити рівень захисту даних в системах відеоспостереження.

The results of the work and their novelty - the analysis of potential threats and vulnerabilities of the video surveillance system indicates the need to apply comprehensive security measures, including the use of modern encryption algorithms, access control and auditing of user actions. Recommendations regarding the use of work results: a) When designing and installing video surveillance systems, it is necessary to foresee and apply effective methods of ensuring privacy, such as encryption, masking, anonymization and limiting access to information. b) It is necessary to conduct regular audits of video surveillance systems and assess their security in order to timely identify and eliminate vulnerabilities, as well as improve data protection. c) When storing and processing data received in the video surveillance system, it is necessary to comply with the requirements of the law on the protection of personal data, in particular, data contained in video recordings. Significance of the work and conclusions - the results of the study of the methods of ensuring the confidentiality of the information received and stored in the video surveillance system are very important in the context of the protection of personal data and the privacy of users of video surveillance systems. In particular, various methods of information protection, such as encryption, masking, anonymization, and limiting access to information, were investigated and their effectiveness in the context of data privacy protection was evaluated. It was established that the use of these methods can significantly improve the level of data protection in video surveillance systems.
Керівник роботи: Сватовський Ігор Іванович, кандидат технічних наук, доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; захист інформації; захисні методи; захист персональних даних; безпека даних; захист персональних даних; система відеоспостереження; конфіденційність даних; personal data protection; video surveillance system; data privacy; data security; protective methods; information protection