Когнітивно-комунікативні характеристики простого речення у законодавчих текстах давньоанглійського періоду - Михайлова, О.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті розглянуто когнітивно-комунікативні характеристики простого речення у законодавчих текстах давньоанглійського періоду. Проведено аналіз базових ментальних схем та типів конфігурацій простого речення у текстах законів. В статье рассмотрены когнитивно-коммуникативныехарактеристики простого предложения в законодательныхтекстах древнеанглийскогопериода. Проведен анализ базовых ментальных схем и типов конфигураций простого предложения в текстах законов. The paper focuses on the analysis of the simple sentence and its cognitive-grammatical and communicative functional characteristic features and their interaction in Old English legal texts. The simple sentence mental schemes and types of configuration of the sentence in Old English legal texts were analysed.
Keywords: communicative configurations; laws; mental schemes; predicates of action and state; proposition; simple sentence; theme-rheme; комунікативніконфігурації; закони; ментальні схеми; предикати дії та стану; пропозиція; просте речення; тема і рема