Конституційне право на працю та його реалізація в умовах європейської міждержавної інтеграції - Барегамян, С.Х. (My University, 2018)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.02 – конституційне право; муніципальне право. – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 2018. Дисертація являє собою комплексне наукове дослідження конституційного права на працю в Україні та його реалізації в сучасних умовах європейської міждержавної інтеграції. У роботі висвітлено закономірності розвитку та основні етапи становлення конституційного права на працю в України, проаналізовано сучасний стан правового забезпечення конституційного права на працю в Україні, співвідношення та взаємодію міжнародних трудових норм з конституційним правом на працю в Україні, досліджено рівень правового захисту трудящих-мігрантів в Україні, висвітлено значення і ефективність дії конституційних гарантій забезпечення прав трудящих-мігрантів з України, з’ясовано способи захисту та сучасний стан забезпечення органами державної влади захисту прав у сфері праці. Враховуючи міжнародні трудові стандарти та закордонний досвід розвинутих країн світу, автором вироблено пропозиції щодо вдосконалення норм чинного законодавства, правотворчої та правоохоронної діяльності, які б посилили реалізацію та захист прав трудящих в Україні та в сфері міжнародної праці.
Constitutional right to labour and its realization in the conditions of the European interstate integration
Конституционное право на труд и его реализация в условиях европейской межгосударственной интеграции
Keywords: конституційне право на працю; європейська міждержавна інтеграція; трудова зайнятість; працевлаштування; трудова міграція; гарантії реалізації; захист; конституційно-правові відносини в сфері праці