Перший бібліотекар університетської книгозбірні - Боброва, Марина Іванівна; Кононенко, Ірина Іванівна (My University, 2020)
У публікації висвітлюється історія заснування бібліотеки Імператорського Харківського університету і початок формування її книжкового фонду. Увага зосереджена на особистості першого бібліотекаря університетської книгозбірні, професора Я. Я. Белена-де-Баллю (1753–1815) та його діяльності. Наведено список книг з автографами Белена-де-Баллю, які і дотепер зберігаються у фонді книжкових пам’яток Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.
Keywords: Белен-де-Баллю Яков Якович (Belin De Ballu Jacques Nicolas) (1753 – 1815); Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна; історія університетської бібліотеки; книги з автографами