«Супер-» и «гипер-» в поэтическом проекте Ярослава Могутина - Бабай, П.Н. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
В статті досліджується прагматико-інтенціональна система Ярослава Могутіна. Аналіз демонструє варіативність та амбівалентність в реалізації проявів маргінальної свідомості ліричного героя, що призводить до формулювання універсальних моделей самопозіціонування в контексті семантичного комплексу жертви та ката одночасно.
The article is dedicated to the attempts to explicate some profound motivations of Mogutin's specific pragmatic and intentional poetics. The problems according to ambivalence of Mogutin's poetics are considered as author's marginality.
Keywords: Могутин; прагматико-интенциональная модель; авторская интенциональность; насилие