Міжнародні економічні відносини : підручник - Довгаль, Олена Андріївна; Беренда, Сергій Васильович; Голіков, Артур Павлович; Гончаренко, Владислав Васильович; Гончаренко, Наталія Іванівна; Григорова-Беренда, Лариса Іванівна; Зайцева, Анна Сергіївна; Казакова, Надія Артурівна; Кім, Тетяна Іванівна; Макарчук, Катерина Олексіївна; Матюшенко, Ігор Юрійович; Мірошниченко, Тетяна Миколаївна; et al. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У другому, актуалізованому виданні розглядаються найважливіші теоретичні та практичні аспекти глобальної трансформації світової економічної системи. У підручнику в логічній послідовності розкриваються сучасний зміст, основні форми та напрями розвитку міжнародних економічних відносин у глобальній економіці. Підручник складається з десяти розділів, в яких розглянуто зміст, форми та напрямки розвитку міжнародних економічних відносин, сучасні проблеми економічної глобалізації та регіональної інтеграції. В логічній послідовності розкриваються особливості та закономірності окремих складових міжнародних економічних відносин (торгівля і науково-технологічний обмін, рух капіталу і робочої сили, валютно-фінансові відносини і міжнародна економічна інтеграція), форми та інструменти їх регулювання в умовах глобальної економіки. Наприкінці кожного розділу для кращого засвоєння теоретичного матеріалу містяться основні визначення, терміни, поняття, питання для самоконтролю, тестові завдання та рекомендована література. Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, практичних спеціалістів.

The second, updated edition examines the most important theoretical and practical aspects of the global transformation of the world economic system. The textbook logically reveals the current content, main forms and directions of development of international economic relations in the global economy. The textbook consists of ten sections, which examine the content, forms and directions of development of international economic relations, modern problems of economic globalization and regional integration. The logical sequence reveals the features and patterns of individual components of international economic relations (trade and scientific and technological exchange, movement of capital and labor, monetary and financial relations and international economic integration), forms and instruments of their regulation in the conditions of the global economy. At the end of each section, for better assimilation of the theoretical material, the main definitions, terms, concepts, questions for self-control, test tasks and recommended literature are contained. For students of higher educational institutions, teachers, practical specialists.
International economic relations : textbook
Навчальне видання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; міжнародні економічні відносини; глобальна економіка; міжнародний поділ праці; національна економіка; міжнародна торгівля; міжнародна економічна інтеграція; міжнародне науково-технічне співробітництво; міжнародний рух капіталу; міжнародна міграція робочої сили; міжнародні валютно-фінансові відносини; international economic relations; global economy; international division of labor; national economy; international trade; international economic integration; international scientific and technical cooperation; international capital movement; international labor migration; international monetary and financial relations