Фінансовий контроль в Україні: вектори розвитку - Хмельков, Андрій Володимирович (Фінанси України, 2012)
Досліджено процес удосконалення системи державного фінансового контролю через утворення Державної фінансової інспекції України шляхом реорганізації Головного контрольно-ревізійного управління. Визначено питання, що потребують вирішення, та вектори подальшого вдосконалення державного фінансового контролю.
Метою статті є визначення й обґрунтування векторів розвитку ДФК для побудови дієвої системи такого контролю на основі дослідження функцій, повноважень і компетенції реорганізованого суб’єкта ДФК та порівняння їх із вітчизняними концепціями і стратегіями, а також рекомендаціями міжнародних інституцій та зарубіжною практикою.
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES; державний фінансовий контроль; вектори модернізації ержавного фінансового контролю; інститут контролю