Комп’ютерна модель паралельної реалізації методу Гауса з елементами штучного інтелекту - Востришев, Ілля Сергійович; Vostryshev, I. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
В сучасному світі інформаційних технологій є актуальною проблема необхідності оптимізації обчислювальних процесів та підвищення їхньої ефективності в умовах зростаючого обсягу даних та складних обчислювальних завдань. Тому метою роботи було підвищення ефективності процесу обчислень методу Гауса шляхом використання паралельного програмування та елементів штучного інтелекту.

In the modern world of information technology, there is a pressing problem of the need to optimize computing processes and increase their efficiency in the face of growing data and complex computing tasks. Therefore, the aim of the work was to increase the efficiency of the Gaussian method computation process by using parallel programming and elements of artificial intelligence.
Керівник: Толстолузька Олена Геннадіївна, доктор технічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; TensorFlow.NET; метод Гауса; системи лінійні рівнянь; паралельні обчислення; Task Parallel Library; нейронні мережі; ефективність; Gauss method; systems of linear equations; parallel computing; neural networks; efficiency