Стратегічне управління в органах публічної влади: світовий досвід та його використання в Україні - Журавльова, Аліна Дмитрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Актуальность цієї теми полягає в тому, що державні органи в Україні стикаються з різноманітними викликами та завданнями, пов'язаними з управлінням та розвитком країни. Застосування принципів та методів стратегічного управління може допомогти визначити пріоритети, встановити цілі та розробити плани дій, які сприяють стійкому розвитку та досягненню стратегічних цілей. Мета роботи: дослідити, як світовий досвід у цій галузі може бути застосований в українському контексті, зокрема для поліпшення ефективності та результативності діяльності органів публічної влади в Україні. Об’єкт дослідження: Дослідження спрямоване на вивчення та аналіз різних аспектів стратегічного управління, таких як формування та реалізація стратегічних планів, залучення зацікавлених сторін, використання інноваційних підходів, навчання та розвиток кадрів, а також використання світового досвіду та його вплив на українські органи публічної влади.
Керівник наукової роботи: Фрідман Олена Анатоліївна, кандидат економічних наук, кафедра економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; стратегічне управління; система стратегічного управління; органи публічної влади України