Особливості динаміки міграційних процесів в Сумській області - Мезенцев, К.В.; Яковенко, Є.В. (ХНУ імені В.Н. Каразіна, геолого-географічний факультет, 2012)
Проаналізовано динаміку міграційних процесів у Сумській області в розрізі адміністративних районів за період 2005-2010 роки. Виявлено особливості динаміки сальдо міграції в регіоні (абсолютних значень та у розрахунку на 1000 жителів). Проведено порівняльний аналіз середньорічних значень сальдо міграції в розрізі районів. Виявлено відмінності в інтенсивності міграції в межах регіону. Побудовано картосхеми, що відображають особливості внутрішньорегіональної, міжрегіональної та міждержавної міграції в Сумській області.
Keywords: міграція населення; міграційні процеси; сальдо міграції; інтенсивність міграції