Удосконалення системи управління зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Олещук, Світлана Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено особливості управління зовнішньоекономічною діяльністю у сфері винної торгівлі між Україною та Португалією. Розглянуто теоретичні засади міжнародної торгівлі, регуляторні механізми та сучасні тенденції розвитку винного ринку обох країн. Проаналізовано кон’юнктуру ринків вина, а також вплив інструментів державного регулювання на ефективність зовнішньоекономічних операцій. На основі проведеного аналізу визначено проблемні аспекти та розроблено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності винної торгівлі між суб’єктами господарювання України та Португалії, оптимізації управління ЗЕД та зміцнення міжнародної співпраці.
Керівник: Беренда Сергій Васильович, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; зовнішньоекономічна діяльність підприємства; міжнародна конкурентоспроможність; винна торгівля між Україною та Португалією; міжнародна торгівля; управління експортом