Экономтеоретический подход к определению человеческого потенциала - Квитка, А. В.; Квітка, А. В. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В.Н. Каразiна, 2009)
Статья посвящена определению категории «человеческий потенциал», выявлению его экономтеоретического содержания. Автор анализирует существующие подходы к оценке человеческого потенциала, предлагает ее авторское определение, выделяет направления дальнейшего изучения данной проблемы.

Стаття присвячена визначенню категорії «людський потенціал», виявленню його економтеоретичного змісту. Автор аналізує існуючі підходи до оцінки людського потенціалу, пропонує її авторське визначення, виділяє направлення подальшого вивчення даної проблеми.

Article is devoted the defenition of such category as “human potential”, exposure of its content in economical theory. The author examines existed approaches to the assessment of human potential, offers his own definition of this category, assigns the direction to the future development of this problem.
Економтеоретичний підхід до визначення людського потенціалу
Approach to the Definition of Human Potential in Economic Theory
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; человеческий потенциал; человеческое развитие; человеческие ресурсы; Индекс человеческого развития (ИЧР); людський потенціал; людський розвиток; людські ресурси; Індекс людського розвитку (ІЛР); human potential; human development; human resources; HDI