Управління рентабельністю підприємства в сучасних умовах нестабільності - Морозов, Ігор Павлович; Morozov, I. P. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній (магістерській) дипломній роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти управління рентабельністю підприємства в умовах сучасної економічної нестабільності. Акцент зроблено на визначенні ключових факторів, що впливають на рівень рентабельності, серед яких: коливання ринкової кон’юнктури, інфляційні процеси, зміни у структурі витрат, нестабільність попиту та зростаюча конкуренція. Результати розробок можуть бути застосовані у практичній діяльності підприємств.

The qualification (master's) thesis considers the theoretical and practical aspects of managing the profitability of an enterprise in the conditions of modern economic instability. The emphasis is placed on identifying the key factors affecting the level of profitability, including: fluctuations in market conditions, inflationary processes, changes in the structure of costs, instability of demand and growing competition. The results of the developments can be applied in the practical activities of enterprises.
Management of enterprise profitability in modern conditions of instability
Керівник: Дем'яненко Тетяна Іванівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; фінансова стійкість; рентабельність; управління рентабельністю; економічна нестабільність; витрати; ефективність; адаптивні стратегії; фінансовий менеджмент; profitability; financial stability; profitability management; economic instability; costs; efficiency; adaptive strategies; financial management