Дмитро Мілютін - військовий реформатор - Кравітз, Альона Вікторівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Дана робота присвячена військовому реформатору, політичному діячу таісторику другої половини ХІХ ст. Дмитру Олексійовичу Мілютіну. Показані підготовка,перебіг та результати військових реформ, проведених під керівництвом Мілютина. Його реформи сприяли подоланню військової кризи в розвитку імперської армії. В дипломній роботі показана спрямованість цих реформ та їх результати. Також в роботі висвітлені життя та шлях Д. Мілютіна та його діяльність на посаді військового міністра.

Dieses Werk ist dem Militärreformer, Politiker und Historiker des ausgehenden 19. Jahrhunderts gewidmet. Dmitri Alexejewitsch Miljutin. Seine Reformen trugen zur Überwindung der militärischen Krise in der Entwicklung der kaiserlichen Armee bei. Die Arbeit zeigt die Ausrichtung dieser Reformen und ihre Ergebnisse. Das Werk beleuchtet auch das Leben und den Weg von D. Milyutin bis zu seiner Karriere als Kriegsminister. Bei der Untersuchung dieses Themas wurden sowohl einheimische als auch ausländische Literatur und Originalquellen untersucht.
Керівник: Волосник Юрій Петрович, доктор історичних наук, професор кафедри історії Східної Європи
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Мілютін Дмитро; становлення особистості Дмитра Мілютіна; військові реформи Дмитра Мілютіна