Формування стратегії цифрової трансформації закладу професійної освіти (на прикладі ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж») - Світлий, Віталій Геннадійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Сутність наукової новизни основних результатів дослідження полягає в удосконаленні теоретичних засад цифрової трансформації освітніх закладів шляхом уточнення сутності поняття «цифрова трансформація закладу професійної освіти», конкретизації змісту її основних складових і розроблення авторської стратегії цифрового розвитку ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж». Досліджено теоретичні основи формування стратегії цифрової трансформації закладів професійної освіти. Проведено аналіз діяльності та рівня цифрової зрілості ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж». Запропоновано стратегію цифрової трансформації ЗП(ПТ)О «Харківський професійний коледж».

The essence of the scientific novelty of the main results of the study lies in improving the theoretical foundations of the digital transformation of educational institutions by clarifying the essence of the concept of “digital transformation of a vocational education institution”, specifying the content of its main components and developing an author's strategy for the digital development of the VEI “Kharkiv Vocational College”. The theoretical foundations of the formation of a strategy for the digital transformation of vocational education institutions have been investigated. An analysis of the activities and level of digital maturity of the vocational education institution "Kharkiv Vocational College" was conducted. A strategy for the digital transformation of the vocational education institution "Kharkiv Vocational College" was proposed.
Formation of a digital transformation strategy for a vocational education institution (using the example of the VEI "Kharkiv Vocational College")
Керівник роботи: Гресь Лариса, кафедра педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; стратегія; цифрова трансформація; цифровізація; заклад професійної освіти; освітній заклад; strategy; digital transformation; digitalization; vocational education institution; educational institution