Театральний провулок: до історії забудови, архітектури та соціального обличчя власників будинків центральної частини Харкова на початку ХХ століття - Нестеренко, В.О. (My University, 2017)
Статтю присвячено особливостям розвитку міського простору Харкова початку ХХ століття на прикладі провулка Театрального, розташованого в Нагірному районі міста. На основі оціночних листів та довідкових матеріалів зроблено висновки про забудову, інфраструктуру та заселення цього провулка та його зв’язок із загальним розвитком міста. В статье рассматриваются особенности развития городского пространства Харькова начала ХХ столетия на примере переулка Театрального, расположеного в Нагорном районе города. На основе “Оценочных листов” и справочных материалов сделаны выводы о застройке, инфраструктуре и заселении выбраного переулка и его связи с общим развитием города. The article is devoted to the development of Kharkiv urban space at the begining of XX century on the example of Teatralniy lane. It was situated in the central part of the city. On the base of “Value papers” and reference books the conclusions of building, infrastructure and population on the lane were made. The conclusions were connected with general development of the city.
Keywords: міський простір; Харків; урбаністика; забудова; інфраструктура; городское пространство; Харьков; урбанистика; застройка; инфраструктура; urban space; Kharkiv; urban studies; building; infrastructure