Метод кластеризації даних на основі інформаційних критеріїв при оцінюванні рівня соціально-економічного розвитку країн у контексті їх цифрового прогресу - Шевченко, Дмитро Олександрович; Shevchenko, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
В роботі розглянуто проблеми моніторингу (діагностики) стану інформаційних систем та запропоновано їх вирішення за допомогою ефективного методу кластерізації даних

In this work considers the problems of monitoring (diagnostics) of the state of information systems and proposes their solution using an effective data clustering method.
Керівник: Угрюмов Михайло Леонідович, доктор технічних наук, професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; моніторінг (діагностика) стану; машинне навчання; метод кластерізації; міри внутрішньокласової відстані; агентно-орієнтовний підхід; machine learning; clustering method; agent-based approach; intra-class distance measures; condition monitoring (diagnostics)