Практичні роботи з психодіагностики: навчально-методичний посібник - Луценко, О.Л. (ХНУ імені В.Н.Каразіна, 2009)
Посібник містить плани, алгоритми виконання та пояснення 17 практичних робіт, які забезпечують дійове оволодіння знаннями, вміннями та навичками психологічної діагностики. Курс розрахований на студентів ВНЗ, які навчаються за спеціальністю «психологія». Завдяки проходженню студентами такого практичного курсу ними будуть відпрацьовані більшість основних питань психологічної діагностики, в тому числі такі недостатньо висвітлені в літературі теми, як ідеографічний підхід у тестуванні, діагностика психологічної автобіографії, аналіз тестових профілів, іпсативне оцінювання, факторний аналіз, ситуативні тести. У додатку наведено низку різнотипних прикладів реальних психодіагностичних звітів.
Луценко Олена Львівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри прикладної психології факультету психології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, завідувач відділом психології Інституту соціально-гуманітарних досліджень при Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна Тел. р. 707-50-76, 707-51-70. e-mail: lelu@list.ru
Keywords: ідеографічні методи; номотетичні методи; іпсативне оцінювання; валідність тесту; конструювання тесту; психодіагностичний звіт; адаптація тесту