Автокомунікація у творчості Лазаря Барановича - Матушек, О.Ю. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
У цій статті досліджується автокомунікація у творчості архієпископа Чернігівського й Новгород-Сіверського Лазаря Барановича. Явище ав- токомунікації вивчається на матеріалі авторських молитов та записів на маргінесі друкованих книг. Процес текстопородження розглядається як різновид поведінки автора, який редагує, переписує та передруковує свої твори. In this article the author examines the autocommunication in the works of Chernigiv and Novgorod-Siverskyy Archbishop Lazar Baranovich. The autocommunication is studied on the based of the author's prayers and the author's handwritten marginalia. The process of textcreation is considered as a kind of behavior of the author, who edits, reprints, rewrites his own texts.
Матушек Олена Юріївна, к. філол. н., доцент кафедри історії української літератури Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: текст; автокомунікація; маргіналії; text; autocommunication; marginalia