Політичні ідеології та ідеологічний дискурс - Швирков, О.І.; Shvyrkov, O. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
Сьогодні поняття ідеології знаходиться в стадії переосмислення. З одного боку, є підстави відмовитися від нього, з іншого – істотно трансформувати його зміст. У статті зроблена спроба представити певне нове бачення ідеології, а також показати, що ідеологія та ідеологічні висловлювання – суть явища абсолютно різного порядку, що не зводяться одне до одного. Today the concept of ideology is in the process of rethinking. On one hand there are reasons to give it up, on the other hand - to transform its content essentially. This article attempts to provide some new vision of ideology as well as to show that the ideology and ideological statements (ideological content) are absolutely different phenomenon and can not be reduced to one another.
Political ideology and ideological discourse
Keywords: ідеологія; ретроспективне поняття; ідеологічні висловлювання; ідеологічний дискурс; ideology; the retrospective concept; ideological statements; ideological discourse