Статистика : методичні вказівки до організації та планування самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент» (освітня програма «Торговельний менеджмент») [Електронний ресурс] - Порсюрова, Ірина Петрівна; Porsiurova, Iryna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В методичних вказівках по організації та плануванню самостійної роботи здобувачів вищої освіти при кредитно-модульній організації навчального процесу з навчальної дисципліни «Статистика» викладені практичні навички, які дозволяють здійснити аналіз соціально-економічних явищ та процесів за допомогою статистичних методів. Методичні вказівки по організації та плануванню самостійної роботи при кредитно-модульній організації навчального процесу розроблені та призначені для здобувачів вищої освіти освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 073 «Менеджмент» (освітня програма «Торговельний менеджмент») допоможуть визначити рівень засвоєння теоретичного і практичного матеріалу для подальшого застосування отриманих знань у професійній діяльності за сучасного рівня розвитку статистичної науки.

The methodological guidelines for the organization and planning of independent work of higher education students in the credit-modular organization of the educational process in the academic discipline «Statistics» outline practical skills that allow for the analysis of socio-economic phenomena and processes using statistical methods. The methodological guidelines for the organization and planning of independent work in the credit-modular organization of the educational process are developed and intended for higher education students of the educational and qualification level «bachelor» of full-time and part-time forms of study in the specialty 073 «Management» (educational program «Trade Management») will help determine the level of mastery of theoretical and practical material for the further application of the knowledge gained in professional activities at the modern level of development of statistical science.
Statistics : methodological guidelines for organizing and planning independent work for applicants for the specialty 073 Management (educational program «Trade Management») of the first (bachelor's) level of higher education, full-time and part-time forms of education [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Statistics; методичні вказівки; статистика; статистичне спостереження; зведення; групування статистичних даних; абсолютні показники; відносні показники; статистичні методи аналізу даних; ряди розподілу; вимірювання взаємозв’язків між показниками; аналіз тенденцій розвитку; індексний метод; вибіркове спостереження; methodological guidelines; statistics; statistical observation; summary; grouping of statistical data; absolute indicators; relative indicators; statistical methods of data analysis; distribution series; measuring relationships between indicators; analysis of development trends; index method; sample observation