Формування образу життєвого успіху блогерами Instagram та TikTok у молоді України - Шубіна, Аліса Владиславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню впливу блогерів Instagram та TikTok на уявлення молоді про життєвий успіх. У роботі визначено життєвий успіх як гармонію між особистісним розвитком, цінностями та взаєминами в соціумі, зокрема у роботі розглядаються ідеалізовані образи успіху, які створюють блогери на цих платформах, та вплив цих образів на уявлення про успіх у молоді.

The thesis is devoted to the study of the influence of Instagram and TikTok bloggers on the youth’s perception of life success. The work defines success in life as harmony between personal development, values and relationships in society, in particular, the work examines the idealized images of success created by bloggers on these platforms and the influence of these images on the idea of success among young people.
Керівник: Болотова Вікторія Олександрівна, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; життєвий успіх; молодь; блогер; соціальна мережа; life success; youth; blogger; social network