Громадянське суспільство та питання формування громадянства у сучасній Україні - Довбня, О.М.; Dovbnya, O. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
У період становлення державності важливим є перетворення населення з підданих на активних громадян, які беруть участь у розбудові своєї країни і відчувають гордість за належність до своєї політичної нації. Розглянуто перешкоди на шляху процесу формування громадянського суспільства та можливості їх подолання. At the time of emergence of statehood – the important thing is converting the population from subjects to active citizens, who participate in creation of their country and feel proud of independence to their political nation. The barriers on the path to process of formation of civil society and the possibilities of their overcome are researched.
Civil society and problems of formation of citizenship in modern Ukraine
Keywords: громадянське суспільство; громадянство; політична нація; громадянська участь; мультикультуралізм; етнополітичний конфлікт; civil society; citizenship; political nation; civil participation; multiculturalism; ethnopolitical conflict