Проблемы кадрового менеджмента промышленных предприятий Украины - Прус, Юлия Игоревна; Прус, Юлія Ігорівна (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
В статье исследуются основные проблемы кадрового менеджмента промышленных предприятий Украины в современных условиях хозяйствования. Рассматривается роль управления персоналом в обеспечении конкурентоспособности предприятий и повышении эффективности производства. Проанализированы состояние трудовых ресурсов, уровень заработной платы и социальные факторы мотивации работников. Определены ключевые проблемы кадровой политики и предложены направления её совершенствования, включая развитие системы обучения, повышения квалификации и улучшения условий труда.

У статті досліджено основні проблеми кадрового менеджменту промислових підприємств України в сучасних умовах господарювання. Розглянуто роль управління персоналом у забезпеченні конкурентоспроможності підприємств та підвищенні ефективності виробництва. Проаналізовано стан трудових ресурсів, рівень оплати праці та соціальні чинники мотивації працівників. Визначено ключові проблеми кадрової політики та запропоновано напрями її вдосконалення, зокрема розвиток системи навчання, підвищення кваліфікації та покращення умов праці.
Проблеми кадрового менеджменту промислових підприємств України
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; кадровый менеджмент; персонал; промышленные предприятия; мотивация труда; кадровая политика; кадровий менеджмент; персонал; промислові підприємства; мотивація праці; кадрова політика