Конкурентоспроможність банку та шляхи його підвищення - Коробка, Владислава Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета кваліфікаційної магістерської роботи полягає в узагальненні теоретичних основ конкурентоспроможності банку, розкритті діючої практики з управління конкурентоспроможністю банку та розробці рекомендацій щодо напрямів підвищення конкурентоспроможності банківської установи. Було визначено сутність конкурентоспроможності банку та її значення в сучасних умовах господарювання, проаналізовано фактори, що впливають на конкурентоспроможність банківських установ, визначено основні ризики та проблеми забезпечення конкурентоспроможності банку. Наведено техніко-економічну характеристику АТ «Сенс Банк» та оцінено конкурентну позицію АТ «Сенс Банк» на банківському ринку України. Проаналізовано стратегії підвищення конкурентоспроможності АТ «Сенс Банк» і розглянуто використання цифрових технологій для підвищення конкурентоспроможності банку. Були надані рекомендації щодо оптимізації внутрішніх процесів та впровадження нових банківських продуктів, стратегічних напрямів розвитку АТ «Сенс Банк» для зміцнення позицій на ринку.
Науковий керівник : Петриківа Ольга Станіславівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту, бізнесу та професійних комунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: конкурентоспроможність банку; ризики; конкурентна позиція; оптимізація процесів; цифрові технології; bank competitiveness; risks; competitive position; process optimization; digital technologies; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies