Європейська система захисту прав людини : матеріали науково-практичного круглого столу (28 квіт. 2017 р.) - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2017)
До збірника увійшли тези наукових доповідей студентів вищих навчальних закладів та молодих вчених, а також спеціалістів у сфері міжнародного права та міжнародних відносин, що присвячені актуальним проблемам становлення та розвитку європейської системи захисту прав людини.
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE::Other law::European law; міжнародне право; Європейський суд; захист прав людини; анексія територій; беженцы; Бернський союз; аборт; гендер; ГРЕТА; Декларація прав дитини; демократія; джерела права; Большая Палата Европейского Суда по правам человека; Конвенція Ради Європи щодо протидії торгівлі людьми; боржник; Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ); в’язні; борг; відповідач; вимоги; Всесвітня організація інтелектуальної власності; дискриминация; боргова тюрма; внутрішньо переміщені особи; дискримінація; Европейский суд по правам человека; допит; експлуатація; домашнє насилля; дитяча евтаназія; Загальна декларація прав людини; Загальна європейська система з надання притулку; законодавство; закріплення; запрет пыток; заявник; збройні конфлікти; знущання; индивидуальная жалоба; заборона; європейські стандарти; закон; захист прав дитини; захист прав жінок; заявление; заява; заявитель; Європейський суд з прав людини; Європейська конвенція з прав людини; Європейська комісія проти расизму та нетерпимості; Женевская конвенция; защита прав женщин; защита прав ребенка; інквізиція; індивідуальна скарга; катування; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; інтенсивність; Конвенция ООН о правах ребенка; Конвенция Совета Европы по противодействию торговле людьми; інституційні механізми захисту прав в’язнів; Комитет по правам ребенка; інтелектуальна власність; ксенофобия и расизм; ксенофобія та расизм; Лансаротська Конвенція; меморандум; мережа координаторів з питань гендеру; критерии; кредитор; Конвенція Ради Європи про попередження та боротьбу з насиллям над жінками та домашнім насиллям; критерії; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Конвенція про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства; Конвенція ООН з прав дитини; Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації; міжнародні декларації та конвенції; мінімальний рівень жорстокості; моральний аспект; мігрант; механізм моніторингу; механизм мониторинга; насилля по відношенню до жінок; приемлемость жалоб; прийнятність скарг; публічність; проблеми переселенців; притулок; психологічний тиск; право власності; право на життя; право на свободу и личную неприкосновенность; прецедент; правовий аспект; право на справедливый суд; право на смерть; права переселенців; права дитини; покарання та поводження, що принижує гідність