Сакральні об'єкти Харківської області: історико-географічні аспекти та сучасність - Ключко, Л.В. (My University, 2008)
У статті розглядаються історико-географічні аспекти формування релігійної сфери міста Харків на прикладі окремих храмів та церков, їх історико-архітектурні особливості, суспільна та культова значимість, сучасний стан та місце в духовному житті харків’ян. Також зазначаються функції, які виконують об’єкти релігійної сфери, зокрема господарські, суспільно-географічні, просвітницькі, виховні, освітні, комунікативні та інші.
Keywords: церква; храм