Повсякдення українських дипломатів початку ХХ століття (за матеріалами Центральної Ради) - Ластовець, Н.О. (My University, 2016)
Стаття присвячена впливу повсякдення на діяльність закордонних представництв УНР на прикладі Центральної Ради. На основі широкого спектру історіографічного та джерельного комплексу встановлені закономірності формування дипломатичних місій періоду Центральної Ради. Виведені закономірності впливу житлових умов, кадрового наповнення та структурного поділу представництв на ефективність діяльності за кордоном для ствердження України як незалежного державного утворення на початку ХХ століття. Статья посвящена влиянию повседневности на деятельность иностранных представительств УНР на примере Центральной Рады. Широкий спектр историографических, а так же источниковедческих работ послужил базисом для установления закономерностей формирования дипломатических миссий периода Центральной Рады. Выведены закономерности влияния жилищних условий, кадрового наполнения и структурного деления на эфективность деятельности за границей для утверджения состоятельности Украины как независимого государственного образования начала ХХ века. The article reveals how everyday life influenced the activity of diplomatic missions in the early 20th century on the example of the Central Council. The author describes the main concepts, methods and procedure for assessing staff diplomatic mission during the period of the Central Council. The author investigates how housing conditions, regular personnel and structure influenced the efficiency of the diplomatic mission of the UPR abroad aiming to validate Ukraine as an independent state formation in the early 20th century.
Keywords: повсякденне життя; дипломатичне представництво; УНР; міжнародні відносини; повседневность; дипломатическое представительство; международные отношения; everyday life; diplomatic mission; the UPR; international relations