Зміни клініко-імунологічних показників у хворих на цілорічний алергічний риніт, ускладнений вірусом герпесу першого типу, та їх імунокорекція на фоні специфічної імунотерапії - Назаренко, Галіна Іванівна; Nazarenko, G.I. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2021)
Nazarenko G.I. Changes in clinical and immunological parameters in patients with chronic allergic rhinitis complicated Herpes simplex virus I, and immunocorrection against specific immunotherapy. – Manuscript. Thesis for a Candidate Degree in medical sciences, specialty 14.03.08 - Immunology and Allergology - Shupyk National Medical Academy of Postgraduate Education, Ministry of Health of Ukraine, Kyiv, V. N. Karazin Kharkiv National University, Ministry of Education and Science of Ukraine, Kharkiv, 2021. The dissertation presents the solution of the current problem of modern allergology - clinical and immunological features and approaches to the treatment of persons with perennial allergic rhinitis, complicated by frequent exacerbations of herpes virus infection of the first type.
Changes in clinical and immunological parameters in patients with chronic allergic rhinitis complicated Herpes simplex virus I, and immunocorrection against specific immunotherapy
У дисертації наведено вирішення актуальної задачі сучасної алергології – клініко-імунологічні особливості та підходи до лікування осіб з ЦАР, ускладненим частими загостреннями ВПГ-1 типу на тлі проведення алергенспецифічної імунотерапії (АСІТ). Обстежені пацієнти були розподілені на дві групи, рандомізовані за віком, статтю, частотою загострення ВПГ-1 та причинно значимим алергеном – основну (122 особи) та групу порівняння (40 пацієнтів). Визначено особливості клінічного перебігу захворювання та профілю сенсибілізації у цих хворих. Встановлено, що в імунопатогенезі ЦАР з ВПГ-1, суттєве значення мають імунні порушення.
Keywords: Research Subject Categories::MEDICINE; хронічний алергічний риніт; імунітет; вірус герпесу першого типу; імунокорекція; інозин пранобекс; ацикловір; алерген-специфічна імунотерапія; perennial allergic rhinitis; immunity; herpes virus of the first type; immunocorrection; inosine pranobex; acyclovir; allergen specific immunotherapy