Віртуальна версія музею як засіб впровадження цифрових технологій - Розгон, Ольга Володимирівна (My University, 2019)
У статті аналізуються категорії «культурна цінність», «культурна спадщина», «віртуальна екскурсія», «мультимедійний твір», «цифровий твір», «оцифрування музейних культурних цінностей». Автором визначається дефініція «віртуальна версія музею» та розкриваються її ознаки. З’ясовано, що якщо на сайті музею є сховище цифрових фотографій, які переглядаються користувачами в тому числі через відвідування віртуальної екскурсії, то доступ до такого сайту повинен ґрунтуватися на дотриманні норм авторського права і прав самого автора цифрових фотографій
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; цифровізація; музейна справа; об’єкт культурної спадщини; культурна цінність; культурна спадщина; захист; віртуальна екскурсія; мультимедійний твір; цифровий твір; оцифровка музейних культурних цінностей