Взаємодія влади та бізнесу в країнах незахідного політичного процесу - Зайдель, М.І.; Zaidel, M. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
Розглядається специфіка незахідного політичного процесу в ракурсі взаємин влади та бізнесу в країнах, де реалізовувався проект „наздогінної” модернізації. Аналізується роль бізнесу в процесі розбудови демократії й ринкової економіки. Порівнюються наслідки реформування на пострадянському просторі та країнах Південно-Східної Азії. Specifics of non-western political process from the viewpoint of relations between power and business in nonorganic modernized countries are examined. It is analyzed the role of business in the process of democracy and market economy building. Effects of the post-soviet countries and South-Eastern Asia reformation are compared.
Cooperation between power and business in the countries of non-western political process
Keywords: незахідний політичний процес; влада; бізнес; „наздогінна” модернізація; „захоплення”; держави; „приватизація” влади; економічні й політичні свободи; пострадянський простір; Південно-Східна Азія; non-western political process; power; business; captured state; nonorganic modernization; privatization of power; political and economic liberties; postsoviet countries; Southeast Asia