Геологічна будова та газоносність Котлярівської антиклінальної структури - Темнохуд, Єлизавета Ігорівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У межах Дніпровсько-Донецької западини виділяються валоподібні та антиклінальні (брахіантиклінальні) підняття, які ускладненні соляними штоками. Саме такі структури є сприятливими для формування і збереженню скупчень вуглеводнів. Це обумовлює актуальність вибраної теми, оскільки Котлярівська брахіантиклінальна структура відповідає описаним вище критеріям. Вивчення геологічної будови і газоносності цієї та інших антиклінальних структур дає змогу розширити критерії прогнозування і пошуку в них нафтових і газових родовищ.Матеріали для написання даної дипломної роботи були зібрані під час проходження практики на кафедрі фундаментальної і прикладної геології, ХНУ ім. В.Н. Каразіна.
Науковий керівник: Суярко Василь Григорович – доктор геолого-мінералогічних наук, професор кафедри фундаментальної та прикладної геології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences; Котлярівське антиклінальне підняття; брахіантиклінальне підняття; газоносність; сольові штоки; структурні поверхи; колектори