Психологія студента : колективна монографія - Олефір, Валерій Олександрович; Кряж, Ірина Володимирівна; Бару, Інна Олександрівна; Боснюк, Валерій Федорович; Гімаєва, Юлія Азгатівна; Гранкіна-Сазонова, Наталя Валеріївна; Єресковська, Ада Андріївна; Зімовін, Олексій Іванович; Зуєв, Ігор Олександрович; Іванова, Олена Феліксівна; Малофейкіна, Катерина Олексіївна; Кочарян, Олександр Суренович; et al. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
У монографії представлені результати наукових розвідок, проведених протягом останнього десятиріччя науковцями факультету психології ХНУ імені В. Н. Каразіна. В ній розглядається широкий спектр питань, пов’язаних з життєдіяльністю сучасного студента: вплив взаємодії вимог освітнього середовища та особистих ресурсів на академічне вигорання, самоефективність та самоорганізація студентів в освітній діяльності, розвиток особистості у навчальному середовищі, особистісні чинники позитивного функціонування, міжособистісні стосунки студентів та традиційна для Харківської психологічної школи проблематика пам’яті. Пропонована монографія розрахована, в першу чергу, на психологів-практиків, що працюють у психологічній службі закладів вищої освіти, на викладачів, на аспірантів та студентів психологічних факультетів. Разом з тим матеріал монографії охоплює широкий спектр психологічних питань, що стосуються молоді, тому може бути цікавим і корисним більш широкому колу читачів.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; навчальне середовище; студент; особистісні ресурси; вимоги освітнього середовища; академічне вигорання; самоорганізація; самоефективність; розвиток особистості студента; особистісна зрілість; суб’єктивне благополуччя; студенти-психологі; cаморозвиток особистості; самореалізація особистості; студенти технічних спеціальностей; позитивне функціонування студентів; роль довіри; емоційний інтелект; саногенне мислення; стрес-долаюча поведінка; образ «Я»; особистісний досвід; власне благополуччя; особливості страхів; міжособистісні стосунки; синдром «емоційного холоду»; життєві настанови; партнерські та сексуальні стосунки; дівчата-студентки; міжособистісна залежність; дослідження процесів пам’яті; культура і пам’ять; різнокультурне студентське середовище; особливості мимовільного запам’ятовування інформації; інтернет