Соціальні ролі сіблінгів у сімейному дискурсі - Солощук, Л.В.; Звєрєва, О.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Статтю присвячено аналізу соціальних ролей сіблінгів у сімейному дискурсі. У статті систематизуються поняття ролей та визначаються комплекси соціальних ролей, які беруть на себе сіблінги у ситуаціях асиметричної комунікації. Данная статья посвящена исследованию социальных ролей сиблингов в семейном дискурсе. В статье систематизируются понятия ролей и определяются комплексы социальных ролей, принимаемых сиблингами в ситуациях асимметричной коммуникации. This paper examines social roles of siblings in the family discourse. The notions of roles are systemized and complexes of social roles taken by siblings in the situations of asymmetrical communication are defined in this paper.
Keywords: asymmetrical communication; family discourse; sibling; social role; асиметрична комунікація; сіблінг; сімейний дискурс; соціальна роль