Шлюбний договір у міжнародному приватному праві - Казарян, К.А. (My University, 2016)
Дисертація є комплексним науковим дослідженням шлюбного договору в міжнародному приватному праві. Розглянуто сучасні традиційні та альтернативні форми шлюбу, а також тенденції розвитку шлюбу як правового інституту, запропоновано визначення поняття «шлюб у міжнародному приватному праві»; окреслено коло осіб, між якими виникають шлюбні відносини, запропоновані визначення та класифікація шлюбних відносин, ускладнених іноземним елементом; запропоновано розмежовувати шлюбний договір у міжнародному приватному праві за світською та релігійною концепцією. Виявлено особливості регулювання шлюбного договору з іноземним елементом на національному та міжнародному рівнях, систематизовано типові колізійні прив’язки у сфері договірних шлюбних відносин, встановлено їх спрямованість на реалізацію принципу тісного зв’язку в міжнародному приватному праві. Запропоновано визначення поняття «шлюбний договір у міжнародному приватному праві». З’ясовано проблеми застосування колізійних норм при регулюванні шлюбного договору з іноземним елементом та запропоновано шляхи їх вирішення. Досліджено особливості укладення, зміни, розірвання та визнання недійсним шлюбного договору з іноземним елементом.
Marriage agreement in private international law
Брачный договор в международном частном праве
Keywords: шлюбний договір; шлюб; міжнародне приватне право; шлюбні відносини; іноземний елемент; колізійне регулювання