Сравнение продолжительности комплекса QRS ЭКГ на эпизодах синусового ритма и пароксизмов у пациентов с пароксизмальной и персистирующей фибрилляцией предсердий - Бурда, И.Ю.; Яблучанский, Н.И. (My University, 2010)
Порівнювали тривалість комплексу QRS ЕКГ на епізодах синусового ритму й пароксизмів у пацієнтів з пароксизмальною та персистуючою фібриляцією передсердь. Встановлено, що тривалість комплексу QRS ЕКГ у даних пацієнтів була однаковою на епізодах синусового ритму й фібриляції передсердь, у тому числі з внутрішньошлуночковими блокадами та без них. Однакова тривалість комплексу QRS ЕКГ на епізодах синусового ритму й фібриляції передсердь обґрунтовує антиаритмічну й ресинхронізуючу терапію у пацієнтів з пароксизмальною і персистуючою фібриляцією передсердь.
COMPARISON OF THE QRS COMPLEX DURATION DURING EPISODES OF SINUS RHYTHM AND PAROXYSMS IN PATIENTS WITH PAROXYSMAL AND PERSISTENT ATRIAL FIBRILLATION
Keywords: тривалість комплексу QRS ЕКГ; пароксизмальна та персистуюча фібриляція передсердь; епізоди синусового ритму; епізоди пароксизмів фібриляції передсердь