Оцінка розвитку відновлюваних джерел енергії та його впливу на ринок електроенергії та інфраструктуру мережі - Рибас, Юрій Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Головною технологічною проблемою використання відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) є нерегулярне виробництво електроенергії, що залежить від погодних умов. Це вимагає компенсації браку енергії під час безвітряних періодів або вночі для забезпечення балансу в енергосистемі. Компенсацію здійснюють традиційні електростанції, які змушені збільшувати виробництво, коли спостерігається нестача потужності. Мета магістерської кваліфікаційної роботи: проведення аналітичного аналізу розвитку відновлюваних джерел енергії у теперішній час та його впливу на ринок електроенергії і мережеву інфраструктуру. Об’єкт дослідження: процес виробництва електроенергії в енергосистемах з використанням ВДЕ. Предмет дослідження: вплив технологій ВДЕ на ринок електроенергії та інфраструктуру електричних мереж.

The main technological problem with renewable energy sources (RES) is their irregular, weather-dependent electricity production. This requires compensation for the lack of energy during windless periods or at night to ensure balance in the power system. This compensation is carried out by traditional power plants, which are forced to increase production when there is a capacity shortage. The purpose of the master's qualification work: conducting an analytical analysis of the development of renewable energy sources at the present time and its impact on the electricity market and network infrastructure. Object of research: the process of electricity production in power systems using renewable energy sources. Subject of research: the impact of renewable energy technologies on the electricity market and electricity network infrastructure.
Assessment of the development of renewable energy sources and its impact on the electricity market and network infrastructure
Керівник: Пантєлєєва Ірина Вікторівна, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; електроенергія; нетрадиційні джерела енергії; відновлювальні джерела енергії; розподілена генерація; моніторинг; електрична мережа; energy; non-traditional energy; renewable energy; fuel and energy distributed generation; monitoring; electrical network