Аналіз ефективності діяльності виробничого підприємства - Деомідова, Марія Дмитрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є дослідження теоретико-методичних та практичних засад аналізу ефективності діяльності підприємства, а також розробка комплексу заходів, спрямованих на зростання рівня ефективності функціонування підприємства. Для досягнення поставленої мети було поставлено такі задачі: визначити сутність, критерії оцінювання, види ефективності; узагальнити фактори впливу на ефективність діяльності виробничого підприємства; систематизувати методи оцінки ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства; проаналізувати організаційно-економічну характеристику ТОВ «ТД ЦСВ» з метою виявлення сильних та слабких сторін; провести фінансово-економічну діагностику діяльності підприємства; обґрунтувати напрями підвищення ефективності господарської діяльності підприємства. Об’єкт дослідження – виробнича діяльність підприємства ТОВ «ТД ЦСВ». Предмет дослідження – теоретико-методичні засади аналізу ефективності діяльності виробничого підприємства.
Analysis of the Efficiency of a Manufacturing Enterprise
Керівник роботи: Розіт Тетяна Володимирівна, доктор економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; господарська діяльність підприємств; economic activity of enterprises; ефективність виробничих процесів; efficiency of production processes; фінансово-економічний аналіз; financial and economic analysis; конкурентоспроможність; competitiveness