Синтез електромеханічної системи скалярного частотного керування швидкістю асинхронного двигуна - Діденко, Анатолій Васильович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою даної роботи є дослідження можливостей регулювання швидкості руху за допомогою частотного перетворювача відповідно до скалярного методу управління. Основна вимога до регулювання швидкості полягає в забезпеченні адаптації швидкості в залежності від потоку вантажу на стрічковому конвеєрі. Автоматизація підпорядкована завданням комплексного автоматизування даного виробництва. У загальному випадку, в залежності від специфіки технологічного процесу, автоматизаційна система промислового підприємства повинна точно відповідати виробничому процесу, забезпечуючи необхідну швидкість, а також реалізуючи технологічні та аварійні блокування устаткування. Порушення в роботі обладнання можуть призвести до збоїв у всьому технологічному процесі, тому в схемах автоматизації часто використовуються різні захисні блокування. Оскільки в даному контексті привід працює в умовах підвищеної запиленості, двигун переважно повинен мати закрите виконання. Безперервний, односторонній характер роботи даного механізму визначає тривалий режим функціонування електроприводу, який здійснюється в безреверсивному режимі. Метою автоматизації механізмів є підвищення їх продуктивності та надійності.

The purpose of this work is to study the possibilities of regulating the speed of movement using a frequency converter in accordance with the scalar control method. The main requirement for speed regulation is to ensure speed adaptation depending on the flow of cargo on the belt conveyor. Automation is subordinated to the task of comprehensive automation of this production. In the general case, depending on the specifics of the technological process, the automation system of an industrial enterprise must accurately correspond to the production process, ensuring the required speed, as well as implementing technological and emergency equipment locks. Violations in the operation of equipment can lead to failures in the entire technological process, therefore, various protective locks are often used in automation schemes. Since in this context the drive operates in conditions of increased dustiness, the engine must mainly have a closed design. The continuous, one-sided nature of the operation of this mechanism determines the long-term operation of the electric drive, which is carried out in a non-reversible mode. The purpose of automating mechanisms is to increase their productivity and reliability.
Synthesis of an electromechanical system for scalar frequency control of the speed of an asynchronous motor
Керівник роботи: Зачепа Юрій Володимирович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics; електромеханічна система; electromechanical system; асинхронний двигун; asynchronous motor; електромеханічна система; electromechanical system; скалярне частотне керування; scalar frequency control; синтез; synthesis