Лексичні маркери розмовності в романі С. Жадана «Інтернат» - Пилипчук, Анна Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі проаналізовано семантичні особливості лексичних маркерів розмовності в романі С. Жадана «Інтернат», а також їхня роль у відтворенні образів персонажів і переданні соціально-культурного контексту твору. З’ясовано, що розмовна лексика в романі «Інтернат» С. Жадана виконує кілька ключових функцій, спрямованих на глибше розкриття характерів персонажів і створення реалістичної атмосфери. Виділено тематичні групи лексем, які допомагають зобразити соціальні статуси персонажів, їхні емоційні стани, а також взаємодії в умовах війни та соціальних змін.
Науковий керівник: Губарева Галина Анатоліївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Сергій Жадан; індивідуально-авторський стиль; жаргонізм; лексичні маркери розмовності; розмовна лексика