Державна міграційна політика в Україні: глобальні виклики та національний контекст - Коряка, Валерій Андрійович; Koryaka, Valeriy (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню державної міграційної політики, її впливу на безпеку та соціально-економічний розвиток країни. У першому розділі розглядаються теоретичні основи міграційної політики, її складові, вплив міграційних процесів на безпеку, а також механізми забезпечення міграційної безпеки в умовах нестабільності. Другий розділ містить аналіз сучасних міграційних тенденцій в Україні, зокрема динаміку зовнішньої та внутрішньої міграції, демографічні наслідки та вплив на ринок праці. Третій розділ присвячений напрямам удосконалення державної міграційної політики, включаючи стратегії реагування на виклики, політику щодо внутрішньо переміщених осіб і механізми реалізації охорони праці у сфері міграції. У висновках підсумовуються результати дослідження та надаються рекомендації щодо підвищення ефективності державної міграційної політики України.
State migration policy in Ukraine: global challenges and national context
Науковий керівник роботи: Наталія Валеріївна Статівка, доктор наук з державного управління, професор кафедри управління персоналом та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; міграційна політика; демографічні виклики; ринок праці; тривалість життя