Прогнозування, пошук та розвідка родовищ вуглеводнів - Суярко, В.Г. (Фоліо, 2015)
Підручник містить відомості про історію, розвиток та сучасний стан нафтогазової геології, основні нафтогазоносні провінції світу та України, геологію та гідрогеологічні особливості родовищ нафти і газу, теоретичні основи і методику прогнозування, пошуку та розвідки традиційних та нетрадиційних родовищ вуглеводнів. Розглянуто економічну ефективність пошуків та розвідки нафти і газу та норми екологічної безпеки при геологорозвідувальних роботах на вуглеводні. Підручник призначений для студентів освітнього рівня «Магістр» спеціальностей «Геологія нафти і газу», «Хімія» та «Охорона навколишнього середовища», які навчаються за спеціалізацією «Екогеохімія нафти та газу».
Keywords: Вуглеводні; Нафтогазоносні провінції; Прогнозування нафти і газу; Геологічна будова